beauty

Ringworm aan de Voeten

Pedicure Bergen op Zoom 720

 

Mensen van alle nationaliteiten en huidtypes kunnen last krijgen van ringworm. Ringworm van de hoofdhuid is medisch bekend als tinea capitis en wordt veroorzaakt door de schimmel dermatophytes. De schimmel die ringworm veroorzaakt, kan ook uitslag op het lichaam veroorzaken. Ringworm op het lichaam staat bekend als tinea corporis en wordt meestal veroorzaakt door de schimmelgroep van de dermatofyten. Uitslagen worden over het algemeen gekenmerkt door rode en jeukende, verheven plekken op de huid en sommige aangetaste gebieden kunnen ook blaasjes, zwellingen en gekleurde plekken vertonen.

Ringworm van de hoofdhuid veroorzaakt jeukende kale plekken, schilferende verheven plekken op de huid, die meestal gepaard gaan met ringworm van de baard. Soms zijn de plekken op het hoofd in feite roos, wat niet hetzelfde is als tinea capitis. De plekken op de hoofdhuid en de haren in de hoofdhuid zijn kenmerkend hard en schilferig, die in de hoofdhuid worden vaak gekenmerkt door kleine kale plekken met schilferige opstaande hielen. De huid op de hoofdhuid is over het algemeen zachter en gladder dan de huid elders op het lichaam en dit feit verklaart de misvatting dat tinea capitis kale plekken veroorzaakt, terwijl in feite het omgekeerde het geval is.

In zeldzame gevallen kan ringworm van de nagel schimmel broze, gemakkelijk te breken nagels veroorzaken en door het krabben van de aangetaste nagels aan de huid kunnen de nagels tijdelijk afvallen of Zelfs wanneer de nagel effectief wordt behandeld, kan het voorkomen dat mensen die voortdurend hun nagels insmeren de dode nagelcellen en spleten niet verwijderen, waardoor de schimmel zich opnieuw kan infecteren. Ringworm van de nagel veroorzaakt een gelijkaardige infectie op de vingertoppen. Een verdikking en wit worden van de nagels op zijen komt vaak voor.

Op de handen, ringworm op de handpalmen en de vinger- en teennagels. Beide zijn kenmerkend zacht en glad, en beide worden op dezelfde plaatsen van het lichaam aangetast als de ringworm op de hoofdhuid. In het geval van de handringworm zijn de nagels van de hand kenmerkend zacht, en de nagels kunnen blijven haken aan uw kleding en daardoor zeer oncomfortabel zijn.

In het geval van teenringworm, grijpt de infectie het verdikte deel aan en veroorzaakt het zwelling en pijn. Hierdoor worden ook de nagels geel en ontwikkelen een korst. De behandeling van de ringworm van de hand of teen gebeurt jaarlijks met antischimmelmedicatie, antischimmelcrème of zelfs orale medicatie. De antischimmel topische crème wordt een- of tweemaal per dag aangebracht, en als antischimmelmedicatie nodig is, moet deze op een lege maag worden ingenomen om snel de volledige effecten te geven. Als antischimmelcrème wordt voorgeschreven, moet deze gedurende 12 weken worden gebruikt; als dit niet gebeurt, zal de infectie terugkeren.

Ringworm van de voeten veroorzaakt dezelfde symptomen als ringworm van de hoofdhuid, namelijk jeukende, schilferende plekken met verdikte gele rietachtige vlekken, zwelling en blaren. De behandeling van ringworm aan de voeten bestaat meestal uit een antischimmellotion, die miconazol, clotrimazol of verwante ingrediënten zoals clotrimazol en verwante schimmelwerende eigenschappen bevat. De schimmelwerende lotion is echter niet effectief tegen ringworm op de teennagels, zodat voor ringworm op de tenen een schimmelwerende pil nodig is. De behandeling van de infectie moet ook naar behoefte worden gestart, op basis van de resultaten van de huidtest, omdat ringworm op de vingers vaak kan terugkomen in een ander deel van de vinger en de teen het laatste gebied is van de hoofdhuid tot de onderkant van de voeten. Als ringworm op de voeten terugkomt, kan de patiënt een doorligwond krijgen. Traditioneel kan baden helpen om ringworm te verwijderen.

Naast de juiste antischimmelcrèmes en antischimmelpillen die kunnen worden voorgeschreven, zijn er bijvoorbeeld natuurlijke ingrediënten die vaak worden gebruikt bij de behandeling van de infecties. Deze omvatten tea tree olie, azijn en theeboomolie. Mensen met ringworm op het lichaam kunnen ook castorolie op de huid smeren om de infectie te helpen genezen. Bij het aanbrengen van de theeboomolie moet het gebied grondig met zeep worden gewassen en vervolgens moet men de olie laten drogen, waarna de schimmel in een verband wordt gewikkeld. Dit kan twee keer per dag worden herhaald, om de dag, gedurende ongeveer twee weken, totdat de ringworm is verdwenen. Het is belangrijk op te merken dat, zoals hierboven vermeld, het weken in water kan leiden tot de verspreiding van de infectie. Bij ringworm kan propolis ook leiden tot verspreiding van de infectie door het aanraken van besmet materiaal, zoals de vingers. Kleding en zelfs het gebruik van openbare voorzieningen zoals douches en beddengoed in ongewenste kleding.