beauty

Hoe houdt u uw huid gezond?

Skin care

Een van de nieuwste (en meest controversiële) ingrediënten die aan cosmetica worden toegevoegd, is een verbinding genaamd PEG. PEG vormt samen met silicone en dimethicone het “61-blad” van tandpasta. Het wordt ook aangetroffen in ovenreinigers, hoewel ik eerlijk gezegd niet weet hoe effectief het daar is. Het wordt echter vaak aangetroffen in badwater en douchegels.

De reden waarom het zo vaak wordt gebruikt is dat het ongelooflijk goed is voor je huid verbeteren. Er zijn talloze voordelen aan PEG. De natuurlijke glans, glanzen en (durf ik te zeggen) glans zijn allemaal te danken aan de aanwezigheid ervan. Door crèmes te dragen met PEG erin, kun je ervoor zorgen dat je huid beschermd is tegen de zon.

Dit is vooral belangrijk als u een gevoelige huid heeft. Bescherming tegen de zon is een dagelijkse noodzaak. Velen weten misschien niet dat er zelfs na het aanbrengen van een zonnebrandcrème nog stralen van de zon schijnen. De PEG in de crème helpt de schade aan uw huid te beperken, wat acne en andere huidproblemen helpt te voorkomen. Het helpt de huid ook haar vocht vast te houden, waardoor ze zacht en glad blijft.

Een ander voordeel van PEG in uw cosmetische producten is dat het fungeert als een antioxidant. Antioxidanten bestrijden de vrije radicalen die cellen beschadigen en oxideren. Het is een beetje zoals wanneer je rijst eet voor een dieet van gezonde botten. rijst produceert eigenlijk vitamine Eo voor je lichaam! Als je geen rijst eet of iets anders eet dat rijst bevat, haal je je vitamine E weg uit het voedsel dat je niet eet. Op dezelfde manier zou je ook iets moeten eten met PEG erin (lippenbalsem, ooggel, etc.) om beschadigde cellen te helpen beschermen en herstellen.

Tenslotte heeft PEG ontstekingsremmende eigenschappen. Jarenlang hebben bedrijven kleurstoffen en andere toevoegingen in hun huidverzorgingsproducten gedaan waarvan bewezen is dat ze gevaarlijk zijn. Kleurstoffen beschadigen de buitenste laag van je huid en zorgen ervoor dat je huid droog en dof wordt. De façade van je huid, de opperhuid, is niet de echte laag van je huid. De PEG in je wenkbrauwpotlood (of je lippenstift of wat je ook gebruikt) is niet het probleem. Het probleem is de lederhuid waar het wordt afgebroken door het zuur in de huid. Deze lederhuid bestaat uit meerdere lagen. De buitenste laag, of stratum corneum, en de opperhuid vormen samen een epidermis. Dit is de reden waarom uw huid droog aanvoelt na het scrubben. De volgende laag, de lederhuid, bevindt zich in de T-zone (voorhoofd, neus en wangen). Dit is de laag waar de meeste schade aanwezig is. We zullen in een ander artikel bespreken hoe u deze gezond kunt houden.

Een van de belangrijkste dingen om voortijdige rimpelvorming te voorkomen is uw huid te beschermen tegen de zon. Zelfs als je van plan bent om veel tijd in de zon door te brengen voordat je in de zomer naar buiten gaat. Zelfs als u een hoed of een ander hoofddeksel draagt, moet u altijd een soort zonnebrandcrème gebruiken. Waarom? Het schadelijke effect van de ultraviolette stralen van de zon is vrijwel hetzelfde als dat van een zonnebank. Het kost je alleen meer en meer na verloop van tijd.

Hoe je huid er in de zomer uitziet, hangt sterk af van wat je in de winter doet. Als je je huid ‘s zomers beschermt tegen de zon, heb je een veel betere kans om je huid het hele jaar door gezond te houden. Waarom zou je dat willen doen? Omdat je dan meer kans hebt om te verbranden, waardoor je rimpels krijgt.

Stop niet alleen met zonnebrandcrème. Hydrateer je huid ook in de winter. Als je een vette huid hebt, kun je het beste een olievrije vochtinbrengende crème gebruiken. Droge huid kan echt baat hebben bij iets als Vaseline of Aveeno’s California Baby lotion.

We willen er allemaal op ons best uitzien en ons ook zo voelen. Denk eens aan het verschil dat het maakt voor hoe je je voelt als twintiger. Hoe moe je bent als je naar de spiegel kijkt? Het is als het verschil tussen naar het park gaan en naar het strand gaan.

Je lichaam reageert altijd op geuren, dus probeer ervoor te zorgen dat je geur gewaardeerd wordt. Als je je opfrist hoe je je voelt, voegt dat een heel universum van geluk aan je leven toe.

Tot slot, zorg voor voldoende slaap. Het klinkt triest, maar je hebt dit al van zoveel mensen gehoord. Het is waar, het krijgen van een volledige nachtrust is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen voor je lichaam.

Iedereen verbrandt in wezen calorieën tijdens de slaap. Als je een volledige nachtrust neemt, geef je je lichaam de kans om te herstellen van de schade die de winter heeft aangericht.

Lees meer:

Fronsrimpel verminderen

Huidverbeterende behandelingen

Comments Off on Hoe houdt u uw huid gezond?